Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

27. 09. 2021

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa je državni praznik, ki ga od lani praznujemo 23. septembra. Posvečen je promociji športa ter spodbujanju telesne in duševne aktivnosti ter s tem skrbi za zdravje in dobro počutje. Hkrati je dan tudi uvod v Evropski teden športa.

Ob prazniku se je naša šola odzvala povabilu Športne zveze Radovljica, da sodeluje na prireditvi v športnem parku v Radovljici. Na prireditvi so športni klubi in društva, ki delujejo na območju radovljiške občine, predstavili različne športne panoge: plavanje, nogomet, namizni tenis, smučanje, košarko, borilne veščine, strelstvo, odbojko, športno plezanje, tenis, pa tudi pikado, vožnjo s kolesi bmx na kolesarskem poligonu, vadbo za otroke in starejše ter splošno telesno vadbo.

Učenci naše šole so postavili stojnico, na kateri so predstavili utrinke s športnih dni, šol v naravi ter izbirnih predmetov športa za zdravje ter športa za sprostitev. Pripravili so tudi delavnico s sedmimi postajami, na katerih so merili motorične sposobnosti, podobno kot to vsako leto počnemo v šoli pri meritvah za športno vzgojni karton. Obiskovalci prireditve so se lahko preizkusili v skoku v daljino, dotikanju plošče z roko, predklonu, trebušnjakih, poligonu nazaj, za popestritev pa še v preskakovanju kolebnice.

V športnem parku smo preživeli zanimiv in aktiven dan. Spet se je izkazalo, kako nam šport popestri življenje in kako radi imajo šport otroci in odrasli.

Aktiv športnih pedagogov

Galerija slik