Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

30. 09. 2020

Evropski teden mobilnosti: 16.- 22. september in Dan brez avtomobila

»Izberi čistejši način prevoza!« je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Aktivnosti potekajo sicer celo leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila. 
Razredniki smo nekaj časa namenili pogovoru o pomenu spreminjanja potovalnih navad v skrbi za okolje. Učence smo spodbujali k izbiri čistejšega načina prevoza ter k aktivnemu prihajanju v šolo – peš ali s kolesom. Kolesarjenje in hoja sta namreč najbolj naravna, zdrava in sproščujoča načina mobilnosti.
V tednu mobilnosti smo se pogovarjali o tem, da vsaka udeležba v prometu predstavlja veliko odgovornost, da je potrebno biti primerno opremljen in viden, da moramo poznati, kaj pomenijo barve na semaforju, oznake na cesti ter ostali prometni znaki. Ta teden so nekateri učenci prišli v šolo peš ali s kolesi, v podaljšanem bivanju pa so otroci večino časa preživeli na prostem, na igrišču.
Ob Dnevu brez avtomobila pa smo se na podružnici pridružili akciji »Aktivno v šolo«. Učiteljica je učence iz sosednje vasi peš pospremila v šolo in nazaj.
Zapisala: Anita ERMAN
 

Evropski teden mobilnosti: 16.- 22. september in Dan brez avtomobila slika 1