Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

06. 09. 2021

Planinski krožek

Tudi letošnje leto bo na šoli potekal planinski krožek, ki je namenjen učencem od 1. do 9. razreda.

Glede na trenutne razmere v zvezi z epidemijo bomo tako kot lani ponudili izlete v 3 sklopih – vsakem sklopu so načrtovani trije izleti. Koliko jih bomo realizirali pa je odvisno od razmer med šolskim letom. Raziskovali bomo hribe v domači okolici in se tudi podali v gorski svet drugih slovenskih pokrajin.

Izlete bomo vodile mentorice in planinske vodnice. Predvidoma bodo  ob sobotah – enkrat mesečno. V kolikor pa izleta iz objektivnih razlogov ne bo mogoče izpeljati v soboto, ga bomo izpeljali v petek popoldan. Cilj izleta se lahko spremeni glede na vremensko napoved oziroma glede na sposobnosti udeležencev.

Na izletih se bodo učenci srečali tudi z vsebinami planinske šole: oprema, nevarnosti v gorah, prva pomoč, orientacija, rastlinstvo in živalstvo … ter se navajali na samostojno pot v hribe.

Učenci bodo na izletih razdeljeni v 2 skupini glede na starost in sposobnosti. Za učence višjih razredov bo izlet podaljšan na kak drug cilj, če izhodišče to dopušča.

Če želite vpisati svojega otroka v planinski krožek, prosim izpolnite priloženo prijavnico, ki jo naj otrok odda razredničarki ali vi na elektronski naslov mo.radovljica.mosnje.ljubno@gmail.com do ponedeljka, 13. 9. 2021.

Pristopna izjava in soglasje sta namenjana tistim otrokom, ki bodo letos prvič vpisani v planinski krožek. Stari člani izpolnijo samo prijavnico.

Članarina za obiskovanje planinskega krožka znaša 96 € (avtobusni prevoz, zavarovanje otrok, vodniki …), za vsakega naslednjega otroka v družini plačate 50 % članarine. Članarine ne bo možno poravnati v enem obroku – v mesecu oktobru bodo na položnici zajeti prvi trije izleti.

Lep planinski pozdrav!

Mentorice in vodnice: Daniela Golob, Karin Horvat Gros, Martina Kolar
Spremljevalka planinske skupine Alja Štendler


Datoteke za prenos: