Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

04. 03. 2022

Stavka

Spoštovani starši,

zaposleni na OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica bodo 9. marca 2022 sodelovali v splošni stavki zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Več o splošni stavki si lahko preberete v dopisu, ki ga staršem pošiljajo z Glavnega stavkovnega odbora SVIZ-a in je priložen temu sporočilu.

Šola bo v sredo, 9. 3. 2022, ostala ZAPRTA. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem. Zavedamo se, da boste imeli določeni starši kar nekaj težav z iskanjem varstva za vaše otroke. V prvi triadi bomo skušali organizirati nujno varstvo, predvsem za tiste otroke, ki bi se sicer znašli v tveganih razmerah z vidika njihove varnosti. V primeru, da starši potrebujete nujno varstvo za vašega otroka, prosimo, da kontaktirate otrokovo razredničarko do ponedeljka, 7. 3. 2022, dopoldne.

Vsem staršem se zaposleni na OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica zahvaljujemo za vaše razumevanje in podporo. Stavka nikakor ni uperjena proti vam in vašim otrokom, temveč je skrajno sredstvo, ki smo ga morali uporabiti, da bi vlada končno ustrezno ovrednotila delo izobraževalk in izobraževalcev ter tako zagotovila, da bo javno izobraževanje v Sloveniji lahko tudi v prihodnje ohranjalo in še povečevalo svojo kakovost ter v družbi ponovno dobilo pomen in ugled, ki mu pripadata.

Če bo v sredo stavka, bodo vsi šolski prevozi (avtobus in kombi) odpovedani.

v. d. ravnatelja: Boris Mohorič

sindikalni zaupnik: Frenk Lukan


Datoteka za prenos:

Obvestilo za starše: stavka zaposlenih v vzgoji in izobraževanju

Stavka slika 1