Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

15. 04. 2022

Obisk Taekwon-do kluba Radovljica

NEOBVEZNI PREDMET ŠPORT (4., 5. in 6. razred)
ŠPORT ZA ZDRAVJE IN SPROSTITEV  (7. in 9. razred)

V mesecu aprilu smo z učenci zgornjih izbirnih predmetov obiskali Taekwon-do klub Radovljica.

Taekwon-do kluba Radovljica je bil ustanovljen leta 1992, že od začetka pa se ukvarja z ITF verzijo taekwon-doja. Sedaj deluje v Centru Veriga, kjer ima lastno telovadnico. Klub ima preko 100 članov, vseh starostnih kategorij. Treningi potekajo vse dni v tednu, vadbo pa kombinirajo tudi z drugimi borilnimi veščinami in samoobrambo. Vadbo vodijo usposobljeni in licencirani trenerji. Člani se redno udeležujejo tekmovanj, tako v Sloveniji kot tudi v tujini, kjer dosegajo precej uspehov. Nedavno so bili trije člani, izbrani v reprezentanco Slovenije, ki se bo med 26.4. - 1.5.2022 udeležila Evropskega prvenstva v Poreču: Neža Guštin, črni pas, I. DAN, Tibor Oblak, črtni pas, I. DAN, Ivana Sitar, črni pas, I. DAN. V klubu je 8 članov, ki so dosegli stopnjo pasu črni pas. Redno se udeležujejo seminarjev in treningov s tujimi inštruktorji, ki jim pomagajo pri rasti in nadgrajevanju znanja.

Taekwon-do je borilna veščina, ki izhaja iz Koreje. V sebi združuje elemente različnih borilnih veščin: karate, kung-fu,  ju-jitsu. V osnovi gre za samoobrambno veščino, ki pomeni: Tae-udarec z nogo, Kwon-udarec z roko in Do-veščina/pot. Sestavljen je iz borb/sparring, form, spacialnih tehnik, samoobrambe in testa moči. taekwon-do povezuje elemente, kot so: spoštovanje, poštenje, vztrajnost, neuklonljiv duh in samokontrolo.

Naši učenci so bili ta dan deležni delček njihove vadbe pod vodstvom Roberta Guština nosilca črnega pasu II. DAN. Hkrati so mu pomagali Neža Guštin, Tibor Oblak, Marko Oblak in Taja Oblak, vsi učenci naše šole, ki v svojih kategorijah dosegajo odlične uspehe. Kako je šlo našim učencem si lahko pogledate na tej povezavi.

Darja Pagon, Sabina Felc, Rok Šolar in Frenk Lukan

Obisk Taekwon-do kluba Radovljica slika 1