Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

01. 07. 2022

Olimpijski dan s Tjašo Pintar

23. junija se je naša šola pridružila praznovanju rojstnega dneva olimpijskih iger moderne dobe. Na dan, ko je bil leta 1894 ustanovljen Mednarodni olimpijski komite, po vsem svetu potekajo številne športne prireditve, ki mlade in stare spodbujajo k aktivnemu življenjskemu slogu ter življenju, skladnemu z olimpijskimi vrednotami: odličnosti, prijateljstvu in spoštovanju.

Na prireditvi pred šolo je voditeljica Suzana Adžič učencem povedala veliko zanimivega o olimpijskih igrah, nekateri od njih pa so svoje znanje lahko preverili na olimpijskem kvizu.

Naša šola je znana po tem, da so njeni učenci odlični športniki in lahko smo ponosni, da jih je nekaj nastopilo tudi na olimpijskih igrah. Ena od njih je plavalka Tjaša Pintar, ki je bila naša gostja na olimpijskem dnevu. Opisala nam je športno pot, ki jo je vodila tudi na študij v ZDA, slišali pa smo tudi nekaj anekdot iz časov, ko je bila še učenka naše šole. Poudarila je, kako pomembno je ukvarjanje s športom, da pa je enako pomembno tudi pridobivanje izobrazbe, zato morata šport in šola hoditi z roko v roki.

Na koncu prireditve smo se vsi skupaj podali še na olimpijski tek, se posladkali s sladoledom in prejeli medalje.

Galerija slik