Mošnje 40, 4240 Radovljica (04) 532 55 80 tatjana.pretnar@guest.arnes.si

Novice

20. 04. 2023

Več terminov predavanja: Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom

Spoštovani!

Zaradi velikega zanimanja za predavanje z naslovom: "Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom" , v mesecu maju NIJZ organizira več ponovitev online.  

Predavanje  ni namenjeno otrokom ali mladostnikom pač pa odraslim (šolskim delavcem in staršem), ki si želijo pridobiti verodostojne podatke o tej temi. 

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (''vejpi''), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus). Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge).

Zdravnica bo spregovorila tudi  o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. 

Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Predavanja bodo potekala v (gre za isto predavanje v več terminih, zato se prijavite samo enkrat):

  • četrtek, 11. 5. ob 17 uri,
  • ponedeljek, 15. 5. ob 17 uri,
  • petek, 19. 5. ob 17 uri, in
  • sredo, 31. 5. ob 17 uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/1c26861a

Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato bodo prijave zaprte. V kolikor bo zanimanje veliko, bodo nekaj ponovitev predavanja organizirali tudi v začetku meseca junija in po potrebi tudi jeseni.

Več terminov predavanja: Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom slika 1